Hae
Mari Valosaari

Mitä ja milloin vauvalle valmiiksi

Vauvan laskettuun aikaan on hieman reilu kuukausi aikaa ja koska tässä on nyt ollut ilmoilla sitä että tyyppi saattaisi jopa kiirehtiä ulos niin olisi varmaan aika alkaa valmistella myös paikkoja häntä varten.

P1000378

Au pairimme Rochelle myös kysyi eilen koska yleensä aletaan valmistautumaan. Mä haluaisin myös kuulla milloin te muut äidit laitoitte paikat valmiiksi vauvalle? Kuukausi, kaksi kuukautta, viikko ennen syntymää vai kenties vasta vauvan syntymän jälkeen. Kommentoikaa ja kertokaa =)

 

Milan odotuksen aikana muistaakseni kaikki oli melkein valmista jo melkein 2kk ennen lasktettua aikaa. Ei ehkä aivan, mutta jotain hankintoja kuitenkin jo tehty ja jotain aseteltu esille. Tais olla ensimmäisestä lapsesta hieman enemmän intoilua ilmassa.

 

Nythän ei tarvitse suurempia hankintoja tehdä kun Milalta on jäänyt lähes kaikki, mutta pitäisi ne varmaan varastosta kaivella ja asetella paikoilleen.

 

Kaikki Milan ensimmäiset vaatteetkin menevät tulevalle vauvalle olipa hän tyttö tai poika sillä ne ovat hyvin neutraalin värisiä. En halunnut Milalle alkuun mitään pinkkiä vaikka tiesin hänen tyttö olevan. Myöhemmin kyllä pinkki on tullut jäädäkseen väreihin =)

 

Oon mä sentään jo suunnitellut vähän mitä mihinkin tulee. Esim tänne olisi tulossa vauvan vaipanvaihtopiste kodinhoitohuoneen hyvän hanan vuoksi. MUTTA mitä mä sit teen kun en voi enää heittää pyykkejä kuivausrummusta tuohon pöydälle? Myönnän että olen laiska pyykkien viikkaaja ja pyykit voi lepäillä tuossa pöydällä välillä pitkäänkin. Tai sitten ne kuivuu oikein hyväksi tuossa pyykkitelineellä..

No tuohon tulee siis vaippapiste. Tuossa fitnesstukun laatikossa ois kaikenlaista purkkii ja purnukkaa jotka pitäis vaihtaa noiden ikkunan edessä oleviin purkkeihin ja purnukoihin.. Mihin mä nuokin tungen pois tieltä?? (en ole mikään järjestelyn ammattilainen)

hoitopöytä

Makkariin pitäisi keksiä vauvalle jonkin sortin sänky. Varmaan se tulee tuohon meidän sängyn viereen jossa nyt lepäilee Milan kirjakasa ja ilmankostutin. Mutta millainen sänky? Mila nukkui äitiyspakkauksen laatikossa. Tai siis pääasiassa mun vieressähän hän nukkui ja niin varmaan tulee nukkumaan uusi tulokaskin. Mutta jossain kohtaa ja esim päikkäreitä nukutan varmaan omaan sänkyynsäkin.

Jontte ehkä tekee itse jonkun sängyn jos ehtii, mutta jos ei niin sitten vain keksimään jotain pientä koroketta samaisen pahvilaatikon alle nimittäin sekin on vielä tallessa.

vauvansänky

Keittiöstä löytyy edelleen Milan tuttipullojen kuivausteline ja pari pulloakin. Vauvalle tulee nyt kaikki täysin uudet tuttipullot. Milan kohdalla tein sellaisen virheen että otin käyttöön jopa ystäväni lapsen vanhoja pulloja. Pullot pitäisi kai olla henkilökohtaisia ja vaihtaa uuteenkin jossain kohtaa. Tai ainakin tuttiosien olisi kai hyvä olla vain yhden käytössä. En ole 100% varma tästä asiasta, mutta joku joskus sanoi että hyvä olisi olla omat.

 

tuttipullot

Milan kummitäti tulee viikonloppuna kylään niin ehkä mä hänen kanssaan yhdessä näpräilen vauvan jutut valmiiksi =)

ja okei siinä oli vaipanvaihtopiste, sänky, ja pulloasiat vaikka eihän hän heti mitään pulloa tarvitse (ainakaan toivottavasti). Mitä muuta?

-imetykseen liittyvät asiat esim rintakumit jos niitä sattuu tarvimaan. Ja pumppu jos maitoa tulee samaan tahtiin kuin Milan aikana

-sitteri

-vaunut

-kaikenmaailman peitot/makuupussit jne

-rintareppu

-turvakaukalo

– ja apua tähän en varmaan kaikkee tajua edes ajatella tai ajattelen liikaa..

-Mari-

0 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Hei! Meillä taitaa olla laskettu aika aika lähekkäin, ellei peräti samana päivänä. (20.4) Ensimmäisen lapsen kohdalla tässä vaiheessa taisi olla jo kaikki valmiina, nyt sitten ei ole vielä mitään. Toki ei tarvitse samalla tavalla hankkia tavaroita, kun sisaruksilla sen verta pieni ikäero. Mutta kyllä ne pitäisi kaikki ottaa esiin ja käydä läpi. Ja hankkia sitten täydennystä. Pikkasen meinaa stressata:) onhan tässä toki vielä aikaa, jos ei päätä ennakkoon tulla:) Tsemppiä loppurutistukseen

 2. Ulla kirjoitti:

  Jossain oli juttua, että äitiyspakkauksen laatikosta irtoaisi jotain myrkkyjä, eikä se olisi paras mahdollinen vauvalle….onko pinnasänky vielä isomman käytössä?Meillä siirrytiin isojen sänkyyn, kun pikkuveli syntyi( 1v8kk).

 3. Aino kirjoitti:

  Hei. Mulla syntyi esikoinen 6.2.2016 ja yks parhaista asioista oli babynest (=vauvanpesä). Jos ei oo tullut vastaan niin kannattaa googlettaa. Toki kaikki nuo perusjutut laitettiin ajoissa valmiiksi, mutta tuo pesä on ollut meillä ahkerassa käytössä ja on edelleen. Niitä saa ostaa lastentarvikeliikkeestä. Itse kun olen ompelutaitoinen niin tuli se ommeltua tuossa äitiysloman alku päivinä.

  Toivottavasti loppuaika menee hyvin ja pääsette pian nauttimaan vauvan tuoksuisesta arjesta.

  Onnea loppu odotukseen.

 4. tytti kirjoitti:

  Täälläkin laskettuaika lähestyy, 4.4 :)taidettiin muutama viikko sitten laittaa vähän tavaroita paikoilleen. Meilläkin esikoinen 2,5vuotias niin aikapaljon hänen tarvikkeita oli tallella. Ei tässä ehdi samalla tavalla keskittyä vauvan tuloon, itselläkin jotenkin paniikki onko meillä kaikki?! 😀 aijomme muuten tilata netistä vauvalle ensisängyn vuokralle, pieni kätevä pyörillä kulkeva sänky jonka saa 85€ 4kk käyttöön :)tsemppiä loppuodotukseen, jännittävät hetket ovat edessä <3

 5. Ulla kirjoitti:

  Meillä tulee hoitotaso myös kodinhoitohuoneeseen. Sinne pitäis myös saada jonnekkin laiteltua vauvanvaatteet…:) Onneksi kesäkuuhun on vielä piiiiitkä aika!! Ja isot jutut on onneksi jo hommattu, niitä pieniä nyt ehtii sitten tässä pitkin odotusta. Eikös?!Meillä ei ensimmäiseen vuoteen tarvittu pinnistä, kun edellinen tyyppi oli kainalossa nukkuja. Ja nyt ajattelin hommata sitteriksi tämän: http://www.unelmienelamista.blogspot.com/2016/02/rakenne-ultra-kuulumisia.html
  Josko tuo ajais sitten päivisin sängyn virkaa?! Näin siis teoriassa!!

 6. Nimetön kirjoitti:

  Kakkoselle valmiiksi laittaminen oli lähinnä pesemistä ja viikkaamista. Vaatteita, peittoja, lakanoita, vaunut, rattaat, sitteri jne. Kaikissa pesua vaativia kangasosia.
  Vaipanvaihtopistettä ei meillä enää kakkoselle eikä kolmoselle laitettu, kun en koskaan kokenut sellaista tarvitsevani.
  Sänky oli kaikille pedattuna, vaikka pääasiassa vieressä nukkuivatkin. Toisaalta oli kätevää, että pienemmän sisaruksen sai välillä laskettua innokkaalta valnhemmalta sisarukselta pinnasänkyyn suojaan. Samasta syystä käytössä oli myös leikkikehät ja matkasänky.

 7. Noora kirjoitti:

  Meillä tyttö nyt reilu vuoden vanha. Meillä meni remppa ja muutto uuteen taloon niin täpärille, että kerkesimme osan vaatteista ja pinnasängyn kasaamaan jo entiseen kämppään. Sanoivat, että muksu saattaa syntyä ajoissa. No 2 päivää meni yli lasketunajan. 5 yötä kerkesin nukkumaan uudessa kodissa. Ja kaikki oli valmiina pienokaiselle. Ainut oli, että mies kävi ostamassa kotiin vaippoja meidän ollessa vielä sairaalassa. Ne oli unohtunut!

 8. mm kirjoitti:

  Suosittelen kantoliinaa tai kantoreppua rintarepun tilalle ?

 9. vappupallo kirjoitti:

  itsellä tullut kaikkea hankittua/saatua vk 20 alkaen ja nyj mammalomal tullut laitettua tavarat paikoilleen:) kannattaa kotiin varata itselle intiimitavarat (jälkivuodon siteet) kuivashamppoo pelastaa kun vieraat tulevat ja jotain helppoa syötävää.vauvalle vaipat,talkit ja rasvat,ja jos 1-2prk korviketta jos imetyksen kans tulisikin ongelmia:) ja tietysti kaappiin äitin omia herkkuja;)

 10. Äiti minäkin kirjoitti:

  Hei! Ihana huomata, että olet innostunut tulevan vauvan kantamisesta! Kantaminen helpottaa mielestäni arkea todella paljon, ja onhan se pienen (ja vähän isommankin 🙂 ) nyytin lähellä pitäminen ihanaa. Joku mainitsikin, että rintarepun sijasta suosittelee kantoliinaa tai -reppua. Samoin minä suosittelen, sekä sinun omasi, että lapsesi ergonomian takia. https://www.ipanainen.fi/blogi/vastasyntyneen-kantaminen/ tuosta linkistä löytyy mielestäni kattava tietopaketti vastasyntyneen kantamisesta, suosittelen tutustumaan 🙂 Hyvää loppuraskautta, vaikka en kyllä ole päässyt blogissasi vielä tämän pidemmälle, mutta toivotaan että yhä yksissä nahoissa olet vauvan kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.