Hae
Mari Valosaari

TUO KAUHEA FITNESS

Anteeksi!

Aion nyt olla todella suorasanainen. Ja jos tämä jotakuta loukkaa niin olen pahoillani.

Fitness puhuttaa juuri nyt niin kovin negatiivisesti niin tässäpä minun mielipiteeni aiheeseen:

Aiheuttaako fitness sinulle masennusta? Väsymystä? Mielipahaa? Epäterveyttä? Syömishäiriötä?

Jos vastasit johonkin näistä kyllä: LOPETA!

Lopeta, lopeta, lopeta hyvä ihminen se fitness!!! Jos tuo sana on sinulle sellainen joka aiheuttaa noin paljon pahaa niin miksi sitä teet??

Itse olen löytänyt fitness-elämän kautta itseeni enemmän positiivisuutta ja iloisuutta. Kyllä, olen ollut joskus väsynyt dieetillä mutta niin olen joskus muutenkin väsynyt. Mielipahaa olen kokenut ehkä hieman jos kisasta ei tullut voittoa mutta sekin vain hetken kestävää pientä harmitusta. Enemmän on tullut mielipahaa nettikirjoittajien kommenteista joissa haukutaan esimerkiksi ulkonäköäni. Elämäntyylini on vuoden 2009 jälkeen kun fitness tuli kuvioon muuttunut ainoastaan terveellisempään suuntaan. Syön säännöllisesti noin kolmen tunnin välein, olen lopettanut karkin ja suklaan syönnin 4 vuotta sitten, juon vettä vähintään 2 litraa päivässä, valitsen mahdollisimman terveellisiä ruoka-aineita, en käytä eineksiä lähes lainkaan jne.

Ja mitä tulee tuohon syömishäiriöön, sitä ei voi mielestäni laittaa fitnesin piikkiin. Kyllä nuo syömishäiriöt on ihan jokaisen niihin ajautuvan pääkopasta kiinni.

Eihän yksi sana –FITNESS- voi aiheuttaa mitään häiriötä. Jos sinä olet dieetillä ja et sen jälkeen osaa enää itse kontrolloida syömistä niin eihän se ole sen dieetin vika vaan sinun itsesi! Vai olenko väärässä? Uskallan väittää että en ole!

Harmittaa suunnattomasti meidän puolesta jotka fitnesistä nautimme kun sen syyksi laitetaan niin monia juttuja mitkä ei todellakaan johdu lajista! Olen puhunut!

NÄIN KAMALAN RIUTUNEELTA ME NÄYTETÄÄN TAKAHUONEESSA!

NÄIN KAMALAN RIUTUNEELTA ME NÄYTETÄÄN TAKAHUONEESSA!

-Mari-

0 kommenttia

 1. joo kirjoitti:

  Pitikö sunkin nyt kirjoittaa tänne joku tyhmä avautuminen niinkuin kaikki muutkin tekee. Kyllä tää fitnesslässytys nyt vaan aiheuttaa ihmisille ulkonäköpaineita. Se on totuus.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Hei joo,

   Kyllä, minun nimenomaan PITI kirjoittaa ja siitä syystä että fitnessin mustamaalaaminen suututtaa minua niin paljon.

   Ja kyllä olen samaamieltä kanssasi että tämä laji aiheuttaa ulkonäköpaineita ja varsinkin minulle henkilökohtaisesti todella paljonkin kun olen ollut paljon julkisuudessa kisaamisen johdosta (uskon näin olevan myös monella muulla). Tuntuu että aina pitäis olla tikissä tai että ihmiset katsoo minussa ensimmäisenä vartaloani, onko se kunnossa. MUTTA se ei aiheuta minulle syömishäiriötä tai masennusta ja siitä on kyse tässä polemiikissa fitnestä kohtaan.

 2. Helena Eronen kirjoitti:

  Jokaisella ajalla on omat trendinsä. Teini-iässäni oli kuuminta hottia olla sellainen androgyyni anorektikko ja nyt tuntuu, että kaikki juoksevat kuntosalilla kasvattamassa lihasmassaa. Luontaisesti hedonistisena luonteena, joka on omannut aina kurvit, pistän poskeeni juustoa ja hörppään viiniä ja totean, että ehkä joskus on taas muotia omata pehmeät, naiselliset muodot. Tavallaanhan sellainen kurvikkuuskin on nyt taas pitkästä aikaa sallittua, kun on kaikki nämä Kim Kardashianit ja muut.

  Ei ihmisen tule koskaan joutua selittelemään mitään sellaista, mistä nauttii ja mistä ei ole ulkopuolisille haittaa. Minullakin on ystävä, joka harrastaa fitnestä. Seuraan hänen edistymispäivityksiään Facebookissa ja tunteeni vaihtelevat ilosta epäuskoon. Luulen, että hän kasvissyöjänä suhtautuu minun pihvipäivityksiini samalla tavalla.

  Pointti on se, että vaikka itse pidän tätä fitness-intoilua ohimenevänä trendinä enkä tajua, miten kukaan jaksaa päivästä toiseen vemputtaa nitä vehkeitä, niin toivon, ettei se latista kenenkään harrastajan intoa. Jokainen harrastus, josta ihminen saa iloa ja onnistumisen kokemuksia, on ihan takuulla hyväksi.

  Lopuksi haluan muuten kiittää teitä fitness-blogisteja siitä, että monesti olen löytänyt teidän jutuitanne jonkun hyvän niksin, jolla on päässyt nopeasti turvotuksesta eroon, kun on pitänyt mahtua johonkin tiettyyn vaatteeseen. 😀

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Helena,

   trendistähän on kysymys, se kuinka kauan tämä kestää selviää vain ajan kanssa =)

   Mun mielipide on se että silloin kun ihminen on itse tyytyväinen peilikuvaansa hän on täydellinen. Laiha, fitness-kroppa, muodokas tai vaikka reilusti ylipainoinen, jos itse tykkää niin se on HYVÄ! Mitään tai ketään ei saisi haukkua tai mustamaalata. Ja nimenomaan jos nautit tekemisestäsi olipa se mitä tahansa, tee sitä äläkä välitä vihapuheista. (vaikka minähän kyllä välitin kun tämänkin kirjoituksen kirjoitin)

   p.s. kiva jos löytyy niksejä ja tosiaan välillä voi löytää hyodyllisiä vinkkejä vaikka ei fitnesstä itsessään harrasta =)

   Mukavaa alkavaa talvea =)

 3. Emilia kirjoitti:

  Hyvä vaan että fitness saa kritiikkiä! Syystäkin! Kyseessä ei ole urheilu, vaan narsismiin taipuvaisten, ulkonäköönsä pakkomielteisesti suhtautuvien henkilöiden keino saada huomiota ja ihailua, kun eivät sitä muuta kautta saa.

  Kuvaavaa on se, etten tiedä yhtäkään fiksua ja koulutettua fitnesskisaajaa (näkee sinunkin kirjoitustyylistäsi Mari, ettei koulunpenkkiä ole kulutettu, ei millään pahalla). Eli keskimääräistä yksinkertaisempien ihmisten hommaa koko touhu…

  Urheilulääkäri Pippa Laukan sivuilla on muuten lukemisen arvoinen kirjoitus fitnessistä. Ja hiukan uskottavampi kuin tämä sinun puolustuspuheesi Mari.

  • Karina kirjoitti:

   Mielipiteensä kullakin Emilia, mutta asia ei olekaan niin yksinkertaista. Valitettavasti ulkonäköpaineita on nykyään monilla eikä siitä voi syyttää yhtä lajia yksinään. Muotimaailma on täynnä laihoja naisia, joita media saa näyttämään täydellisiltä. Monet julkkikset näyttävät niin täydelliseltä juuri median takia, vaikka kuvat usein muokatut tai julkkis on tälläytyneenä kuvissa. Fitness VOI aiheuttaa syömishäiriön, mutta se voi myös auttaa selviytymään syömishäiriöstä. Itse voin huonosti aikaisemmin, sillä polvivamman takia joudun lopettamaan liikunnan harrastamisen ja muodin alalla työskentelevänä ulkonäköpaineet olivat korkeat niin sairastuin syömishäiriöön. Vaikka vähensin syömistä ja olin kuihtumassa muitten silmien edessä, halusin laihtua entisestä enemmän, jolloin päätin aloittaa liikunnan harrastuksen uudestaan. Se ensimmäinen tunti painojen parissa, jonka vietin sai minut haluamaan panostamaan terveellisyyteen, jotta pystyisin nostamaan enemmän painoja. Fitness on saanut minut syömään hyvin ja voimaan paremmin. En tavoittele mitään sixpackiä vain ihan sitä tunnetta, että kehoni sekä mieleni voi hyvin.

   Mielestäsi koulutus tekee ihmisestä fiksun. Mielestäni on fiksua pitää huolta omasta kehosta, sillä näin välttelet turhia sairastumisia ja jaksat paremmin. Tuskinpa Mari tätä harrastaa näyttääkseen kaikille, että on treenattu kroppa. Uskon, että Mari tekee tätä ihan itsensä ja terveytensä takia. Se, että Mari pitää blogia hehkuttaen fitnessiä nii on enemmän ilon jakamista. Mari on nähnyt vaivaa saadakseen sellaisen kropan uhraamatta terveyttään tai tekemättä sitä muitten ihailua varten ja on varmasti ylpeä saavutuksistaan, jonka takia ottaakin kuvia itsestään. Vuoden päästä Mari katsoo vanhaa kuvaansa ja vertaa kehitystään, jota monet fitness-harrastajat tekevät. Niin myös monet koulutetut fiksut ihmisetkin jakavat omaa saavustustaan muitten kanssa!

   http://www.livefitkarina.blogspot.com

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   jaahas…. mitäs tähän nyt sitten sanoisi. Alkuun Kiitos Karina sun lämpimistä sanoista, on inhottavaa kun haukutaan mutta onneksi kaikki eivät ole sellaisia. Sulla on selkeesti hyvä sydän.

   Ja sitten Emilia…

   Kilpafitness harrastuksen kautta olen löytänyt elämääni HUOMATTAVASTI terveellisemmän suunnan. Joo on totta että tuo kisalavalle nouseminen on erijuttu kuin jokapäiväinen fitness eikä se nyt välttämättä ole maailman terveellisin vuorokausi tai pari. Mutta voin vaikka vannoa että olen aikaisemmin elämässäni elänyt epäterveellisempiä päiviä kuin nämä 7 vuorokautta jotka fitnesin takia olen viimeisen 6 vuoden aikana viettänyt liian vähällä vedellä ja pienellä rasvaprosentilla.

   Ja olen pahoillani kirjoitusvirheistä, pilkuista väärissä paikoissa tai niiden puuttumisesta! On totta että en ole kirjaviisas, en ole käynyt korkeakouluja opiskellen oikeinkirjoitusta, mutta maalaisjärkeä on karttunut matkan varrella sitäkin enemmän.

   Ja nyt ihan näin maalaisjärjellä sanon että sinulta on kyllä erittäin ala-arvoista käytöstä tulla haukkumaan minua narsistiseksi, alikoulutetuksi, yksinkertaiseksi ihmiseksi. Eikä vähiten siitä syystä ettet tunne minua lainkaan… Ei millään pahalla!

 4. Emilia kirjoitti:

  Karina, nyt puhut hiukan eri asiasta kuin minä. Kritisoin nimenomaan fitnessiä lajina, jossa kilpaillaan ja keho viedään äärirajoille vain ulkonäön takia. Sillä ei ole mitään tekemistä terveellisten elämäntapojen ja fitnessharrastuksen kanssa. Minäkin harrastan fitnestä siinä mielessä, että käyn salilla 4-5 kertaa viikossa, syön terveellisesti ja noudatan hyvin terveellisiä elämäntapoja muutenkin. En kuitenkaan tee tätä ulkonäön takia, vaan voidakseni hyvin ja jaksaakseni työssäni sekä kahden pienen lapsen äitinä.

  Fitnesskilpailut ovat irvokas ja epäterve ilmiö. Nämä kilpailijat myöntävät itsekin (varsinkin entiset sellaiset), että lajissa on paljon epätervettä. Ikävää että fitness harrastuksena on saanut ikävän leiman siksi, että se assosioidaan näihin bikinifitness ym. kilpailuihin, vaikka kyseessä ovat kaksi eri asiaa (joista toinen eli fitness harrastuksena tähtää todelliseen hyvinvointiin ja toinen eli kilpafitness siihen yhteen hetkeen, kun siellä lavalla seistään täydessä tällingissä rasvat&nesteet vaarallisen alhaalla).

  • juuh kirjoitti:

   Itsekään en ymmärrä mikä idea on kilpailla siitä kenellä on kirein takamus, isoimmat tissit, pienin rasvaprosentti,kaunein naama, upein rusketus, pisimmät ripset ja valkoisimmat hampaat. Nää kisat on ihan pimeitä. Ollaan pikku pikku bikineissä ja pyllistetään yleisölle. Kyllä näen tämän lajin liian ulkonäkökeskeisenä. Juoksussa, Hiihdossa ym. urheilulajeissa sentäs keskitytään vähän eriasiaan kuin ulkonäköön. Ja juuri näistä kisakuvista ym. nuoret saa ihan vääristyneen kuvan miltä oikea hyvinvoiva kroppa näyttää ei ne ajattele että se on vain muutaman päivän vaihe..

 5. Mari Valosaari kirjoitti:

  Hei juuh

  Tää on vähän jokaisen oma asia, jotkut kisaa missikisoissa toiset fitnesskisoissa toiset jossain muualla ja jotkut ei missään.. Oli ideaa tai ei, jokaiselle jotakin.

  Väittäisin kuitenkin että kisakuntoinen fitness typy (pikku pikku bikineissä tai ei) tuo terveemmän mielikuvan ihmisvartalosta kuin esimerkiksi nolla koon malli.

  Ja sanottakoon vielä että fitness kisassa haetaan tasapainoista lihaskasvua ja osittain hyvää esiintymistä/ulosantia. Rasvaprosentin tulee toki olla alhainen jotta ollaan siinä kunnossa että vartaloa voidaan arvostella mutta prosenttia ei mitata.Tissien koolla, upeimmalla rusketuksella, pisimmillä ripsillä tai valkoisimmilla hampailla ei ole juurikaan tekemistä arvostelun kanssa, mutta kyllä, nuo asiat kuuluvat osana kisavalmistautumiseen ja veikkaan että näin on koska kilpailija haluaa tuntea itsensä kokonaisvaltaisesti kauniiksi. (ja uskon että sinun mielestäsi se ei ole kaunista mutta monen kilpailija mielestä on ja se on tärkeintä mitä itse tuntee, netissä haukkujien mielipide ei paina siinä kohtaa kovinkaan paljoa)

  Ja tottakai laji on ulkonäkökeskeinen kun ulkoista olemusta arvostellaan, mutta sen jokaisen kisailijan luulisi ymmärtävän ja siihen ITSE suostuvan kun lavalle nousevat.

 6. Mymmeli kirjoitti:

  Moikka! Törmäsin tähän kirjoitukseen sattumalta ja tuli aivan ihana olo tästä kirjoituksesta. Olen lukenut itsekin negatiivisia postauksia fitneksestä ja se harmittaa. Siksi nyt oli ihana lukea yksi puolustuspuhe tämän ihanan lajin puolesta.

  Mä olen teini-iässä sairastanut anoreksiaa 5 vuotta. Sitä ennen olin aktiivinen huippu-urheilija ja kisasin joukkueeni kanssa joukkuevoimistelijana. Mun elämässä liikunta loppui kuin seinään sairastuttuani ja se oli kamalaa, koska olin tottunut koviin treeneihin, jotka rytmittivät arkeani. Sairastumiseni syynä ei ollut voimistelu, vaan kiusaaminen. Suututtaa, että kaikille tuntui olevan heti selvää, että syömishäiriön aiheutti oma rakas lajini. Opin yhdistämään liikunnan sairauteen ja vielä toivuttuanikin liikunta tuntui ”vaaralliselta” ja pelkäsin, että liikkumalla vähänkin sairastun uudestaan.

  Fitness kuitenkin pelasti minut tältä ajattelulta. Innostuin ensin ravitsemuksesta. Einekset jäivät pois ja rupesin kiinnittämään raaka-aineisiin enemmän huomiota. Olin nimittäin mennyt ääripäästä toiseen. Söin epäterveellisesti, koska en uskaltanut syödä terveellisesti, jotten sairastuisi. Ruokavalion jälkeen urheilu palasi arkeen uinnin ja juoksun myötä ja tänä keväänä uskaltauduin takaisin voimistelusta tuttuihin balettiharjoituksiin. Nyt olen innostunut laihduttaessa täysin kadonneen lihaskunnon palauttamiseen. Ollaan valmentajani kanssa aloittelemassa salitreenejä. Olen aivan liekeissä, koska nyt uskallan liikkua oikeasti terveesti ja terveellä järjellä. Olen löytänyt takaisin jotain, joka minulta sairastuessa vietiin.

  Minulle fitness on opettanut, että vettä pitää juoda ja ravintoaineiden saannista huolehtia. Se on myös auttanut kiinnittämään huomiota siihen miten treenataan oikein rikkomatta kehoani. Syön nyt paljon runsaammin ja monipuolisemmin, koska tiedän, mitä kehoni tarvitsee, kun treenaan paljon. Kuntosaliharjoittelu antaa myös minulle henkilökohtaisesti avoimet ovet, vaikka kisoihin asti. Koska voimistelijan ura ei enää voi ikänikään vuoksi jatkua, on ihanaa, että on olemassa lajeja, joissa treenaaminen ei ole vain kerran viikossa harrastus vaan kokonaisvaltainen elämäntapa.

  Kiitos Mari tästä postauksesta!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Mymmeli

   Ihanaa että olet löytänyt juurikin fitnessin ytimen, terveellisen elämäntavan! Ja nimenomaan sen että laihuutta tai anoreksiaa ei missään tapauksessa ihannoida.

   Olen tosi iloinen että oot parantunut ja löytänyt taas tien takaisin liikunnan pariin. Täytyy nostaa hattua myös valmentajallesi koska selkeästi hän panostaa tärkeisiin asioihin kuten ravintoaineiden saamiseen.

   Itselläni alkaa juuri nyt kans kadonneiden kilojen ja lihasten metsästys kunhan vielä hieman toivun.

   Tsemppiä treeneihin ja ruokailuihin =)

 7. Jaana kirjoitti:

  Julkisuudessa on kovasti kohistu, että fitnessbuumi aiheuttaisi nuorille syömishäiriöitä. Miksi asian toista puolta eivät nämä huolestuneet huomioi ollenkaan? Moniko nuori ei esimerkiksi aloita tupakointia, koska terveelliset elämäntavat on muotia? Tai moniko jättää bileet ja alkoholin käytön vähemmälle, koska aamulla on treenit? Silloin kun itse olin 90-luvulla teini, otettiin ulkonäköpaineita langanlaihoista malleista. Oltiin ihmedieteillä ja poltettiin tupakkaa, koska senkin uskottiin laihduttavan. Uskoisin, että näillä netissä fitness kilpailijoita nimettömänä haukkuvilla on useimmiten ongelmana huono itsetunto. He näkevät kauniisti laitetun ja vartalonsa timmiksi treenanneen ihmisen kuvan. Ensimmäinen ajatus heillä on, ”apua mitä toi ajattelisi musta, kun mulla on makkaroita mahassa! Mun täytyy äkkiä haukkua toi, ennen kun se ehtii haukkua mut.” Eli ihminen ei ole tyytyväinen itseensä ja hänellä on paha olo. Ja siitä pahasta olosta täytyy syyttää jotain muuta. Itse en tähtää fitness kisoihin. Harrastan aktiivisesti liikuntaa ja nautin terveellisestä ruoasta. Kilpaileminen ei vaan tunnu omalta jutulta. En nauti esiintymisestä enkä ole kiinnostunut niin tarkkaan säädellystä ruokavaliosta mitä kisat edellyttäisivät. Mutta en keksi mitään syytä miksi närkästyisin siitä, että joku muu kilpailee. Nämä blogit tuovat ihanaa inspiraatiota omaan harrastukseen. Kiva, että niin moni jaksaa pitää blogia muiden iloksi, vaikka saakin kaikenmaailman nettiraivoajat riesakseen.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Jaana

   Ihana että toit positiivisen mielipiteesi esille. Arvostan!

   Ja se on juurikin noin että oikeasti varmasti fitnessbuumi on tehnyt paljon enemmän hyvää kuin pahaa. En väitä etteikö joku olisi voinut esim sairastua syöämishäiriöön fitnessin myötä mutta silti jaksan väittää että syy on päänsisällä eikä lajissa.

   En ymmärrä miksi toisia ihmisiä pitää haukkua. Eihän toisten tekemiset ole koskaan keneltäkään pois. Eivätkä haukut tee haukkujasta yhtään parempaa, päinvastoin.
   Mielestäni pahat sanat kertovat enemmän kirjoittajasta kuin kirjoituksen kohteesta.

   Meidän täytyy vain yrittää pysyä kovina ja kestää ihmisten ilkeilyt..

 8. Fanny kirjoitti:

  Moi! Kiitti hyvästä blogista!

  Mun mielestä sä annat hyvän esimerkin nuorille naisille. Fitness:urheile ja syö terveellisesti.Alkoholi ja tupakka pois kokonaan jne. Mikäs sen parempi esimerkki

  Mä luen näitä fitness-blogeja lähinnä treenivinkkeihin koska tavoitteenani on laihduttaa.

  Yksi asia kuitenkin fitness-kisaamisessa on huonoa naiselle: liian alhainen rasvaprosentti voi aiheuttaa hormonihäiriöitä, mutta eihän kaikkien tarvii nousta kisalavoille. Voihan fitnessiä vain harrastaa , eikä mennä extreme-tasolle

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi
   kiitos. Pakko kyllä sen verran tunnustaa että itse en ole jättänyt alkoholia täysin kokonaan pois mutta paljoa sitä ei enää nykyään mene, tupakka on ehdoton EI!

   Ja tuosta hormoonitasapainon häiriintymisestä näin nopeasti: totta joillakin häiriöitä tulee, mutta loppuenlopuksi aika harvalla ja hyvin pieneksi aikaa, eikä ilmeisesti pitempiaikaisia haittoja ole. Mutta siinä olet täysin oikeassa että kaikkien ei tarvitse kisata =)

 9. fitneslove kirjoitti:

  Hei tosi mielenkiintoinen ja varmasti opettava kirjoitus. ikävää että jotkut ihmiset ottavat kaiken itseensä vaikka mielestäni kirjoitat todella asiallisia tekstejä tänne.Minä olen aloittanut salilla käymisen kaksi vuotta sitten ja olen tänä vuonna tehnyt täydellisen elämänmuutoksen ravinnon suhteen ja voin paremmin kuin koskaan ennen ja saan treeneistäkin nyt paljo enemmän irti. Saan sun teksteistä hirveesti voimaa ja uskoa siihen että minäkin olen vielä joskus huippu kunnossa :).

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi,

   Kaikkia ei voi koskaan miellyttää =)
   Mukava että sä oot tykänny ja tsemppiä uuteen elämäntapaan.
   Jatka itseesi uskomista, se kannattaa! Sinä olet vahva!!

 10. Sanni kirjoitti:

  Hei, olen itse urheilija ja minulla on joitakin bikini-fitnesstä harrastavia ystäviä. Itse kilpailevana urheilijana olen iloinen siitä, että muotiin on päihteiden ja roskaruoan sijaan tullut terveelliset elämäntavat ja itsestään huolen pitäminen. Ainoa negatiivinen asia bikini-fitneksessä on juuri tuo diettaaminen. Tiedän paljon naisia, jotka ovat joutuneet ihan sairaalahoitoon asti dieettaamisen seurauksena, koska kroppa on niin pahassa ravintoaineiden ja nesteiden puuteessa. Voihan fitnesstä harrastaa ilman kilpailua ja dieettaamistakin. Minulla ei ole mitään fitnesstä vastaan. Haluan vain lähinnä pienenä varoituksen sanana sanoa, että älkää sokeasti luottako siihen, että kyllä kroppa muutaman päivän diettaamista kestää. Totuus on, että kroppa on tuolloin vakavassa puutostilassa ja seuraukset voivat olla huonot.

  (Lisäksi ei mitään aiheeseen liittyvää, mutta oma henkilökohtainen mielipide vain.) Itseäni häiritsee, että bikini fitneksessä menestyminen ei aina ole siitä kiinni, kenellä on isoimmat lihakset tai kuka on eniten treenannut, vaan tulokseen vaikuttaa jokaisen tuomarin oma henkilökohtainen mielipide. Turhauttaisi treenata, jos kilpailutulos ei määräydy mitattavan tuloksen perusteella vaan pohjautuu mielipiteeseen. Mutta, joillekin tämä laji sopii ja hyvä niin. Ei muuta kuin mukavaa kevättä kaikille, olit sitten fitness-harrastaja tai joku muu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.