Hae
Mari Valosaari

Viikko ilman lapsia – ja lähden aika kauas pois

ilman lapsiaViikko ilman lapsia

Tää on eka kerta kun jätän lapset pidemmäksi aikaa ja se tuntuu samaan aikaan ihanalta ja hirvittävältä

Pisin aika tähän mennessä ilman lapsia on kolme yötä. Se tapahtui vuosi sitten kun lähdin ystäväni Lauran mukaan hänen työreissulle. Sillä reissulla lopetin Mion imetyksen.

Yhtä ja kahta yötä oon ollu erossa myös työreissujen vuoksi, mutta vain kaksi loma reissua on ollut viimeisen viiden vuoden aikana ilman lapsia. Kerran kaksi yötä Riikassa ja sit nuo kolme yötä tuolla Lauran matkassa.

Nyt on aika ottaa kunnolla oma aika käyttöön. Lähden siskoni Even kanssa New Yorkiin 15. Lokakuuta ja tulemme takaisin vasta 23. Päivä.

7 yötä erossa lapsista.

Oon ollu tosi ”kiinni” lapsissa ja siksi tämä oma loma kuulostaa todella ihanalta ja odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Samaan aikaan saan paniikin omaisia tuntemuksia siitä että olen niin pitkään erossa lapsista.

Valosaari metsästäjä valosaari

Se jonkun sortin ”sääntöhän” kai on että äiti voisi olla erossa lapsesta sen verran kuin on ikävuosia. Tämähän tarkoittaisi meidän tapauksessa vain kahta yötä. Mutta niin vaan aion ottaa ja mennä. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä, ja olisikin kiva kuulla niitä. Miten te olette tehneet? Noudattaneet tuota ”sääntöä” vai olleet aikaisemmin pidempään erossa? Toivoisin nöyrästi kuitenkin että ette tuomitsisi minua tästä päätöksestä vaikka olette itse toimineet toisin tai näette asian eri tavalla.

Itse sain tälle reissulle siunauksen myös neuvolan tädiltä. Kysyin Milan 5v neuvolan aikana onko hänen mielestään ok että lähden viikoksi reissuun ja hän sanoi sen olevan ok ja toivoo että saan matkalla rentouduttua hyvin ja uskoo että tulen virkeämpänä ja näin ollen parempana vanhempana takaisin.

Tähän minäkin haluan uskoa. Ja tiedänpä myös että ystäväni oli ensimmäisen viikon erossa lapsesta tämän ollessa vasta muutaman kuukauden ikäinen ja toistaiseksi heidän suhde on edelleen kunnossa ja lapsi näyttäisi kasvavan normaaliksi kansalaiseksi =)

-Mari-

8 kommenttia

 1. Maari kirjoitti:

  Itse olen ymmärtänyt tuon ”säännön” niin, että lapsi voi olla erossa molemmista vanhemmistaan sen verran öitä kun on ikävuosia. Eli jos sinun lapsesi ovat isänsä kanssa kotona reissusi ajan, ei sillä ole mitään väliä kuin pitkään olet reissussa. Tavallaan. Tietenki ikävä voi tulla mutta sehän on normaalia. 🙂 Mukavaa reissua!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Ihana kiitos sinullekin Maari tästä kommentista. Näinhän se tosiaankin on <3

 2. Erin kirjoitti:

  Vasta kuunteli jotain lapsen kiintymyssuhteen asiantuntijaa. Hän kertoi että henkilö johon ns pää kiintymyssuhde (yleensä äiti) lapsi voi olla erossa vauvana 1kk ikäinen voi olla 1h+ 2h, 2kk -> 2h+2h jne eli lapsen kuukausiin lisätä 2h. Sitten ikävuosiin 1v -> 1päivä +2päivää eli ikävuodesta tulee niin monta päivää kuin vuotta ja siihen lisätään 2päivää.

  Mutta todellakin nauti matkasta !!!! Ikävä siellä tulee mutta kyllä maistuu arki sen jälkeen hyvältä !

 3. Anne kirjoitti:

  Minusta se ”sääntö” on niin että vanhemmista olisi hyvä olla erossa enimmillään yhtä monta vuorokautta kuin on ikävuosia (+-1vrk lapsen luonteen huomioon ottaen). Eli oletettavasti muksut on Jonten kanssa lomasi ajan, eikä tuo sääntö päde. Lapset eivät siis ole perheen ulkopuolisen hoidossa vaan kotona vanhempansa kanssa. Rentouttavaa reissua!!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   AIVAN. KIITOS ANNE <3
   Olinpa itsekäs kun edes ajattelin asiaa noin. Tietenkin se menee just noin. Heillä on isä kotona <3 Voi että miten tuli tästä hyvä mieli. kiitos <3

 4. Ansku kirjoitti:

  Pojun ollessa 5v, olimme erossa 4,5vkoa. Hän isänsä kanssa. Ikävähän siinä tuli ja ahkeraan oli skype käytössä. Minkäs tilanteelle teki. Hyvin hän pärjäsi tutun vanhemman kanssa. Vieraan kanssa olemme pitäneet suunnilleen tunti/ikäkuukausi ja yö/ikävuosi.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Oi, se on pitkä aika se. mutta kuten taas nähdään, selvitty siitäkin. Uskon että myös vanhemman suhtautuminen tilanteeseen on tärkeässä roolissa. Jos siitä tekee pahan se on paha, jos siitä tekee ”normaalin” tapahtuman ei lapsikaan ota siitä suurempaa stressiä.. en tietty ole mikään asiantuntija mutta maalaisjärjellä ajateltuna näin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.