Hae
Mari Valosaari

Riika yllätti positiivisesti

Oltiin ystäväni Hannan kans pienellä äitien lomamatkalla Riikassa. Kerroinkin tuossa aikaisemmin kuinka reissuun lähtö oli vastaus rukouksiini (lue lisää täältä). Päätimme siis muutama viikko sitten Hannan kans lähteä pariksi yöksi jonnekkin. Mietittiin monia vaihtoehtoja; Kööpenhamina, Berliini, Praha, Barcelona, Tukholma, Oslo jne jne kaupunkeja oli paljon. Riika oli oli yksi kaupungeista ja päädyttiin siihen kun ajateltiin että siellä ei varmaan menisi niin paljoa rahaa kuin esimerkiksi Oslossa. Vaikka eihän me tiedetty yhtään mikä siellä hintataso edes oli mutta oletus nyt vain oli sellainen. Oletus jostain kumman syystä oli myös hieman epäileväinen, odotettiin ehkä hieman likaista, ”köyhää” ja epämiellyttävää mutta Riika oli kaikkea muuta.

 

Paitsi se meni oikein että hintataso oli suht edullinen. Kadut vanhassa kaupungissa jossa pääosin pyörittiin olivat todella siistit, hieman hankalakulkuiset koska olivat mukulakiveä mutta siistit. Mieleen tuli että lasten matkarattailla tuonne ei kannata lähteä reissuun, lapsi joko kantoreppuun tai sitten isorenkaisiin rattaisiin.

IMG_7003 IMG_7011

 

Alkumatka kentältä keskustaan näytti kyllä hieman ”köyhältä” talot olivat ränsistyneitä ja graffiteja oli siellä täällä. Keskustassakin oli joitakin rakennuksia jotka olivat päästetty huonoon kuntoon, mutta jostain syystä se toi vaan lisää karismaa kaupunkiin. Pääasiassa siistiä jokapuolella ja vanha kaupunki on todella kaunis paikka.

IMG_6826 IMG_7004

IMG_7020 IMG_7019 IMG_7018 IMG_6854

Ja kaupungin asukkaista huokui ystävällisyys. Tai ainakin kaikista jotka olivat jossakin töissä, hotellissa, kaupassa tai ravintolassa. Ravintolassa kun oli syömässä tunsi olonsa aivan kuninkaalliseksi. Tarjoilijat olivat niiiin ystävällisiä ja palvelu oli vähintäänkin kiitettävän luokkaa. Ruokaa ehkä joutui välillä odottamaan totuttua (suomalaiseen ravintolaan verrattuna) hieman pidempään mutta kun ruoka saapui oli se niin hyvää että raaka-aineina on varmasti käytetty tuoreita aineksia joten odotus oli sen arvoista. Kaikki puhuivat hyvää englantia ja koska eurot ovat Latviassakin nyt käytössä niin kaikki sujui todella vaivattomasti. Ruoka oli siis super hyvää ja kyllä me tytöt syötiinkin =)

IMG_6841IMG_6842IMG_6846IMG_7044IMG_6995IMG_7008

 

Hotelleja tuntui olevan enemmän kuin tarpeeksi. Me mietittiin kahden hotellin välillä, Wellton tai Opera Hotel&Spa. Mun hotelli varaus episodista voit lukea varoituksen täältä. Siinä meni siis rahaa vähän hukkaan mutta sellaista se elämä välillä on. Päädyttiin tuohon Opera hotelliin ehkä siitä syystä että sen nimessä luki Spa =) toisessakin Spa löytyi mutta jostain syystä Opera valittiin ja oltiin kyllä todella tyytyväisiä. Spa oli yksi ehto hotellille nimittäin hemmotteluja kaivattiin molemmat. Opera hotelli sijaitsi kivassa vanhassa rakennuksessa aivan vanhan kaupungin laidalla. Vaikka rakennus oli vanha oli hotelli sisältä todella siisti, veikkaisin että aika vasta remontoitu, pinnat olivat hyvässä kunnossa ja kaikkialla nättiä. Huone oli hieno ja Spa alue todella kauniisti sisustettu, tämä vapaa Spa alue ei ollut mikään suuren suuri, mutta kiva ja hoitohuoneita siellä tuntui olevan vaikka kuinka ja paljon. Mulla on muuten yksi hauska juttu tuolta Spasta mutta kerrotaan se myöhemmin..

IMG_6805 IMG_6808 IMG_6809 IMG_6811

Reissussa oltiin to-la ja perjantaiaamuksi oli molemmille varattu Lymfa hieronnat mutta eihän me maltettu odottaa vaan otettuun torstaina vielä 30min niska-hartia hieronnat. Hieronnat oli muuten ihanat kun ne tehtiin kunnon hieronta pöydillä omissa huoneissa eikä esimerkiksi hieronta tuoleissa. Lymfa hoidossa mä olin ekaa kertaa elämässäni ja se oli kyllä miellyttävä hoito (siitäkin lisää myöhemmin).

IMG_6886 IMG_6882 IMG_6907

-Tässä hotellissa oli myös todella ystävällinen henkilökunta.

-Sekä runsas ja maukas aamiainen.

IMG_6813 IMG_6814 IMG_6816 IMG_6815

Ja yks mikä tehtiin niin syötiin torstaina illallinen hotellilla. Normaalisti kun oon reissussa niin en käytä juuri koskaan hotellin ravintolaa, en tiedä miksi näin on mutta on kuitenkin, ehkä luulen ettei hotellilla ole hyviä illallisia mutta tässä hotellissa ainakin oli.

IMG_6939

IMG_6924

IMG_7049 IMG_7047

Yökerhokin haluttiin nähdä, kyseltiin respasta mihin kannattaisi mennä mutta vastauksia tuli tosi paljon, niitäkin siis riitti. Päätettiin mennä Skyline baariin Radisson Blue hotelliin koska sieltä kuulemma näkee hienosti kaupungin ylhäältä. Kuvat vaan oli hankala ottaa lasin takaa. Se oli kyllä kiva paikka, mahtavat näköalat, hyvää musiikkia ja oli se viinikin aikas hyvää 😉

IMG_6965 IMG_6966 IMG_6974

 

 

IMG_7051

Tällainen teksti tuli vastaan lentokentällä kotiinpäin lähtiessä.. Onneksi olitiin tuota Balzamia maistettu. Ja itseasiassa nuo pullot tuli ensimmäisenä vastaan hotellin respan myymälässä ja niitä katsoessani ajattelin että hei kiva täältä saa tuollaisia pieniä pulloja hoitoainetta =) Onneksi en ostanut kun ei se ois varmaan hiuksille kovin hyvää tehnyt. Maistettiin kyllä mutta siitä ei tullut meidän lempijuomaa.

 

Riika oli mahtava kaupunki, voin suositella sitä reissukohteeksi ja uskon että tulen itse matkustamaan sinne vielä joskus uudelleen.

MUTTA jos sen teen niin pidän huolen että paluupäivänä ei ole kiire kotiin. Tai valitsen toisen lentoyhtiön. Me lennettiin Air Balticilla ja meidän lentomme peruttiin ”teksisten ongelmien” vuoksi. Olen 100% varma että oikea syy oli se että meidän lentomme ja 3h myöhemmin lähtevä lento olivat molemmat vajaita koneita ja halusivat vain täyttää tuon myöhemmän koneen siirtämällä meidät sille lennolle.  Tästä syystä olin hieman myöhässä illan juontokeikalta mikä pisti tietenkin kovasti vihaksi. Tai ehdin kyllä ensimmäiseen juontooni mutta oli sovittu että olisin aikaisemmin paikalla. Ja mikä pahinta en ehtinyt näkemään rakasta tytärtäni lauantainakaan. Olis siis erossa Milasta kolme kokonaista päivää. Pahaa teki mutta nyt oltiinkin sitten sunnuntai kokopäivä hyvin tiiviisti yhdessä =)

Ja vielä tuosta Air Balticista, taitaa olla yleistä nämä ”tekniset ongelmat” kun oli hyvitys kuponkit heti valmiina ojossa.. ja hyvitykseksi sai kahvin ja keksin…tulipa hyvä mieli, nooot.IMG_7055

Propelikoneella kuitenkin kotiin ja matka olikin aika jännä lentopelkoiselle ystävälleni. Mut hyvin sä Hanna tsemppasit!IMG_7063

Vaikka oli kyse vain tunnin lennosta niin jalassa oli tietenkin Zero Pointin kompressiosukat =)IMG_7046

Kiitos Riika vieraanvaraisuudesta ja Hannalle iso kiitos matkaserurasta!

Lisätietoa Riikasta täältä

Kurkkaa meidän valitsema hotelli:  Opera Hotel & Spa 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.