Hae
Mari Valosaari

Edullinen, helppo ja opettavainen askarteluhetki

Ajattelin jakaa tämän meidän askarteluhetken koska se oli niin yksinkertainen ja samalla lapsi kuitenkin oppi taitoja ja hän oikeasti piti siitä ja iloa riitti vielä iltaan saakka.

Askarteluun tarvitset

  • mainoslehtisen
  • sakset
  • A4 paperia
  • liimaa
  • (sinitarraa/teippiä)

Mila kaiveli eilen aamulla sakset esiin ja kysyin haluaisiko hän askarrella jotain ja yllättävää tietenkin oli että kyllä hän tahtoi =)

Hetken mietin että mitäköhän me tehtäisiin ja sitten hoksasin että otetaanpa erittäin yksinkertainen linja. Kaivelin paperiroskiksesta mainoksia ja otin niistä yhden lehtisen. Pyysin Milaa valitsemaan kuvat mistä hän pitää ja leikkaamaan niitä sitten irti. Todella hienosti saksia Mila jo käyttää ja, no suhteellisen tarkkaan leikkasi kuvia.

Kun kuvat oli leikattu otettiin tyhjät paperit esiin ja alettiin liimaamaan kuvia paperiin. Minä levitin liiman. Varmasti se olis tytöltäkin jollain muotoa onnistunut, mutta oli ihan mukava osallistua hommaan. Liiman laiton jälkeen Mila liimasi kuvat. Asia mistä olin yllättynyt oli se että Mila osasi aina tarjota just oikean puolen minne liima kuului. Välillä varmistelin kumman puolen hän haluaa näkyviin ja kyllä aina meni oikein kummalle puolelle liima tuli.

Kun kuvat oli liimattu (kolmeen paperiin) niin neiti halusi kiinnittää paperit eli taideteokset seinälle ja sehän sopi minulle =)

Sinitarrat meinasi osua vähän ”liian” nurkkaan ja siinä kaivattiin hieman ohjausta, mutta hyvin meni ja tämäkin osuus tuntui olevan erittäin mieluinen. Eritoten papereiden kiinnitys seinään.

Kun nämä olivat valmiit Mila aloitti jonkun leikin niiden kans että paineli kuvia ja kovasti selitti kaikenlaista. Vielä illalla kun tultiin ulkoa sisään, tyttö meni taideteostensa luo ja ne tuottivat iloa ja aihetta leikkiin.

Tämä askarteluhetki osui sopivasti sunnuntai päivälle kun nyt maanantaina meillä on 4v neuvola ja siellä kai yhtenä mittapuuna on juurikin saksien käyttö. Erittäin yksinkertaista, mutta opettavaista ja lapsi tykkäsi kovasti =) Suosittelen

-Mari-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.