Hae
Mari Valosaari

Lennolla lapsen kanssa

Lasten kanssa lennollaKuinka Lento lapsen kanssa sujuu?

Tätä kysyy minulta todella moni. Ja varmasti siitä syystä että olen matkustellut paljon lasten kanssa. Olis kiva kuulla myös teidän tarinoita joten kommentoikaa miten teillä on lennot mennyt. Sekä ruusuiset että risuiset tarinat kiinnostaa. Kauhumatkasta varmasti voidaan oppia ehkä omalla kohdalla välttämään asia=)

Olemme siis matkustelleet paljon

Mila (4v) on käynyt:

3 kertaa Brasiliassa (kerran myös vatsassa ollessaan)

Italiassa

Puerto Ricossa (Espanjassa)

Los Angelesissa

Thaimaassa

Ja muutamia kertoja lentänyt suomessa.

Mion (2v) lennot ovat olleet:

2 kertaa Brasiliassa (kerran lisäksi vatsassa ollessaan)

sekä Thaimaassa

Helpoin ikä lentää lapsen kanssa

Kysymykseen olen aina saanut onnekseni vastata että lennot on mennyt todella hyvin. Kaikista helpointa on ollut lentää vauvan kanssa. Sellaisen joka ei vielä edes nouse itse pystyyn. Varsinkin jos saa lennolle vauvan kopan siihen eteen. Ja pienen kanssa menee kyllä hienosti vaikka ilman koppaakin. Toisaalta myös Mila on ollut äärimmäisen helppo lentokaveri myös sen jälkeen kun on saanut jalat alleen. Mio on ollut hieman vauhdikkaampi tapaus, mutta hienosti mennyt hänenkin kanssa. Hyvä vinkki on kertoa lapselle säännöt koneessa hyvin selkeästi. 1) Lentokoneessa pitää istua paljon paikoillaan. 2) Lentokoneessa on sääntö että turvavyöt pitää olla kiinni aina nousun ja laskun aikana. 3) näytä turvavöidenmerkkivalo ja kerro että jos se palaa täytyy myös istua paikallaan ja laittaa turvavyö kiinni.

Lapset ymmärtää yllättävän paljon kun vain selittää yksinkertaisesti <3

Lapsen kanssa lentokoneessa

Päivälento vai yölento

Minä henkilökohtaisesti suosin yölentoja koska koneessa ei ole oikein hirveästi tekemistä lapsille. Ja mä en koe helppona ottaa paljoa leluja tms. mukaan lennolle. Ipadit on kyllä ollut ladattu täyteen pelejä ja ohjelmia ja lentojen aikana en ole rajoittanut katsomista lainkaan. Mutta yöaika helpottaa hieman siinä mielessä että lapsi TODENNÄKÖISESTI nukkuu ison osan lentoa. Kaikki pidemmät lennot on sattunut osumaan yöaikaan. Toki joskus ei vain ole vaihtoehtoja ja on pakko lentää päivällä. Silloin neuvo on tosiaan ipadit täyteen tekemistä ja virtaa sekä omat hermot myös hyvin ladattuina =). Yksi harmillinen asia yölennoissa kuitenkin löytyy myös. Itse et nuku. Ainakaan minä en ole osannut nukkua rauhassa sen jälkeen kun lapsi on ollut mukana. Ennen ilman lapsia nukahdin usein ennen kuin kone on edes noussut ilmaan ja nukuin varmaan 80% aina lennoista olipa se pitkä tai lyhyt. Nyt uni on koiranunta. Koko ajan heräilen varmistamaan että lapsella on kaikki hyvin. Kauashan lapsi ei koneessa katoa jos sattuisi karkuun lähtemään, mutta jostain syystä kyttään myös sitä että onhan lapsi vielä tallessa.

nukkuminen lentokoneessa

Tekemistä lennolle

Ruokailu lentokoneessa

Suosittelen varaamaan omia eväitä mukaan. Ensinnäkin sylilapselle (alle 2v) ei monissa yhtiöissä edes tarjoilla mitään syötävää. Toiseksi siksi että ruuat ei välttämättä ole lasten makuun. Mun mielestä parhaat eväät matkalle mukaan on sellaiset kierrekorkilliset pussiruuat. Ja niistä joko makupuurot tai smoothiet. Myös jotain myslipatukoita tms. on hyvä olla mukana.

Lentokentällä lapsen kanssa

Varaa aikaa ja eväitä/tekemistä myös kentälle. Usein odottelua on aika paljon. Varsinkin jos joudutte vaihtamaan konetta voi odotusta jatkolennolle olla useitakin tunteja. Ja vilkkaammalle tapaukselle suosittelen ”talutushihnaa” ehdottomasti. Muutama hetki meni niin että ilman narua poika olisi juossut ties minne kun joutui esim. turvatarkastuksessa nostelemaan/kaivelemaan laukkuja eikä voinut pitää poikaa sylissä, silloin oli hyvä että nauha oli käden ympärillä. Se nimittäin oli siinä aika kireällä kun poika yritti vetää toiseen suuntaan. Mila ei ole koskaan ollut sellainen että olisi yrittänyt juosta karkuun tms. Mio taas tekee sitä usein, oltiinpa missä tahansa =D

lasten valjaat

Yksi aika kätevä vehjes oli myös nämä laukut joiden päällä lapset sai istua. Joku kommentoi mun instagramin stoorissa (@marivalosaari) kun laukut siellä näkyi että heillä oli ollut samanlaiset ja ne oli kipannut. Meillä laukut pysyi pystyssä ja lapset tosi hyvin kyydissä. Aika hitaasti piti noiden kans kävellä, mutta onneksi ei ollut kiirettä.

Päällä istuttava matkalaukku

Päällä istuttava matkalaukku

Päällä istuttava matkalaukku

Meneekö korvat lukkoon lennolla?

Monilla lapsilla varmasti menee ja olen huomannut omienkin hierovan korvia ja Mila nyt osaakin jo sanoa että korvat menee lukkoon. Mutta meillä ei koskaan ole mennyt pahasti. Vauvana pyrin siihen että imetän nousut ja laskut. Taaperona jos tuttia syö on hyvä antaa imeä tuttia ja isommat kun osaa syödä purkaa niin se saattaa auttaa hieman. Ja vinkkinä että kun ne korvat (itselläkin) lukkoon menee niin koittakaa haukotella tai aukoa suuta tosi isolle. Se yleensä aukaisee korvat. Haukottelu paras!

Vaatetus

Mä suosittelen mukavia ja suht lämpimiä vaatteita. Lentokentillä vaihdoissa on usein suht viileää ja lentojen aikana monella lennolla ilmastointi on niin kovalla että itsekin meinaa jäätyä. Koneesta saa vilttejä joten vaatetta ei tarvitse olla hulluuteen saakka, mutta ainakin niin että on pitkät lahkeet ja hihat. Liikaa vaatetta ei kannata olla. Kerrospukeutuminen esim. hupparilla ehkä paras niin saa vähennettyä tarvittaessa sillä kaikkihan tietää mikä kiukku siitä tulee jos on kauhee kuuma kauheen sähläyksen lisäksi =). Kun tullaan talvella takaisin suomeen on hyvä olla joko takit mukana tai meidän tapauksessa isi toi takit samalla kun tuli meitä hakemaan <3

vaatetus lennolla

Mennessä

Lentomatka lasten kanssa

Tullessa

Mutta ottakaa vaan lapset rohkeasti mukaan matkoille. Hyvin ne lennot menee. Tai jos ei mene niin lohduttautukaa että kohta se on ohitse ja ollaan perillä. Ei kai minnekään matkusteta yli vuorokautta pidempään ja sen aikaahan jaksaa mitä vaan =)

Niin varapäreet itselle on myös hyvä pakata mukaan ihan vaan varmuudeksi jos nyt lapset sattuisi kiukuttelemaan yms. Koittakaa malttaa mielenne. Lennot on jänniä paikkoja lapsille ja se voi jollekin laukaista kiukun päälle.

Ihania ja nautinnollisia reissuja kaikille!

Muita fiiliksiä matkan päältä kuvina:

Lapsi leikkii

taukojumppa

nukkuva lapsi

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentällä

Lentokentältä

Lentokoneessa

Lentokenttä

 

-Mari-

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.