Hae
Mari Valosaari

Kevyesti kuntoon osa 3

Matka jatkuu..

Mulla oli kaksi päivää väliä treenaamisesta eli ns lepopäivää. Paitsi että kyllä jonkun sortin treeniksi voi lukea 6 tuntia korkokengillä seisoskelua/kävelyä kun olin juontamassa Iisalmessa kevätmessuja. Mutta ei sitä nyt kuitenkaan lasketa. Tai toki jos joku haluaa ni ei muuta ku korkkarit jalkaan ja seuraa siinäkin samaa rataa =D

Sunnuntai ja maanantai oli siis lepopäiviä ja tänään tiistaina taas oli jumppa.

Kesto noin 35 minuuttia

Treeni: kävely 30 min plus 100 askelkyykkyä

Mä tein alkuun pihatiellä edestakaisin kävellen aina ensin 10 askelkyykkyä ja sitten 20 tavallista askelta. Toistin tämän pihassa 5 kertaa eli 50 askelkyykkyä.

Sitten tuli naapuri pihalle (nappasimme kuvat) ja lähdimme kävelylle, molemmat rattaita työnnellen. Lenkki oli suht rauhallista kävelyä osittain johtuen siitä että naapurilleni on viikko sitten tehty sektio (eli vauva syntyi keisarinleikkauksella) mutta myös itse otan ihan rauhassa vielä. Eikä naapurini osallistunut askelkyykkyihin jottei tulisi mitään repeämisiä vatsaan.

Lenkin kesto n 30 minuuttia ja siellä tein 5 kertaa 10 askelkyykkyä eli loput 50 kpl. Nyt en laskenut mitään tavallisten askeleiden määrää välissä vaan ihan vaan kyykkäilin välillä. Rattaita työntäessä on muuten äärettömän hyvä tehdä askelkyykkyjä kun tasapaino pysyy hyvin =)

Eli ei muuta kuin 15 minuuttia yhteen suuntaan ja sen aikana 50 askelkyykkyä, 10 kerrallaan, nokka kohti kotia ja ennen kotipihaa loput 50 ja treeni on siinä! Ota askelkyykyssä hyvä pitkä askel!

p.s. Kaikille Mila nimisille: HYVÄÄ NIMIPÄIVÄÄ <3

FullSizeRender IMG_1813 IMG_1814 IMG_1815

IMG_1816-Mari-

0 kommenttia

 1. Gatyena kirjoitti:

  Kiitos selkeistä ja mukavista treenausohejista. Reipasta lenkkeileyä olen harrastanut paljon jo aikaisemmin, mutta lihaskuntoharjoituset ovat jostain syytä jääneet vähemmälle. Olen eilen ja toissapäivänä (jolloin huomasin ”Kevyesti kuntoon 2” tulleen) tehnyt tuon kahdenkymmenen minuutin lihanskuntojumpan ja lisäksi käynyt koiran kanssa reippaalla kävelylenkillä, kun ei ole viitsinyt kauniilla ilmalla sisällekään jäädä. Meinasin seuraavaksi lähteä kokeilemaan tuota askelkyykkylenkkiä, mutta sitä ennen minulla olisi yksi kysymys. Eli onko tässä treenausohjelmassa tarkoitus aina seuraavan harjituksen tullessa ns. unohtaa edellinen ja jatkaa siihen seuraavaa vai voiko esim. juuri tuon kahdenkymmenen minuutin kuntojumpan edeleen pitää mukana treenausohjelmassa?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi

   Tarkoitus on ns unohtaa edellinen ja seurata mitä uutta tulee. Jossain vaiheessa kyllä tullaan toistamaan samoja juttuja mutta varmasti toistojen määrät tai vastaavat muuttuvat matkan varrella.

 2. Krisu kirjoitti:

  Hei Mari, onko sinulla tietoa vaikuttaako e-pillereitten käyttö naisilla lihaskasvuun? Saako kysyä että käytätkö sinä e-pillereitä tai oletko aikasemmin käyttänyt? Olet lemppari fitnesspäiväkirjoissa 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Krisu,

   nyt en kyllä tuohon osaa vastata tieteellistä vastausta, mutta en usko niillä olevan yhteyttä. Itse en ole syönyt varsinaisia e-pillereitä vaan ennen Milaa oli käytössä nuva ring ehkäisymenetelmä ja nyt minipillerit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *