Hae
Mari Valosaari

Ei kermaa perunavuokaan

Aina ollaan totuttu siihen että perunoiden valmistukseen käytetään kermaa jos ne uunissa valmistetaan. Perunapussin kyljessäkin on ohje vain siten että kermaa lisätään. Mutta tämä ei ole pakollista. Minä testasin ja hyvää tuli ilman kermaakin.

Mun ruokavalioon kuuluu yhteen ruokailuun mm. 250g perunaa nam nam se on paljon ja se on hyvää!!! Ja ihan huippua (ja tietty mun tyyliin helppoa) on kun sen ottaa peruna-sipulisekoituksesta. Lisäksi annoksessa on kasviksia, lihaa ja salaattia (voin kertoo ettei oo nälkä ton jälkeen) Mutta tiedoksi, en tuu jakamaan suoria ruokavalioitani täällä koska minun mielestä ruokavaliot tulee aina tehdä henkilökohtaiseksi jokaisen omia tarpeita täyttämään. Mutta näitä perunoita voi tehdä vaikkei niin ruokavaliota seuraisikaan, onpahan terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto kermaperunoille.

Ja tosiaan mä taas käytän näitä pakastemalleja koska ne on niin helppoja.

Eli laita vuokaan jossa on mun helppouden haun mukaan leivinpaperi alla (turhaa sotkua kun voitelee vuuan) peruna-sipulisekoitus sekä vaikka kruunu sekoitus kasvikset, sekoita ja mausta. Mä maustoin Herbamare spicy yrttisuolalla jota muuten saa Fitnesstukulta (bannerista yllä), pippurisekoituksella, grillimausteella ja vielä hieman tavallisella herbamare yrttisuolalla. Kaadoin vuokaan 2dl vettä mutta ehkä 1,5dl olisi parempi. Sitten vain uuniin 200°C ja 45 minuuttia. Herkullista ja helppoa.

peruna-sipulisekoitus 500g

kruunusekoitus 300g

Mausteet: esim Herbamare ja Herbamare spicy, pippurisekoitus, grillimauste (mutta siis oman maun mukaan) Vinkki: sekoita mausteet perunoihin ennen veden lisäämistä. Vesi ”jäädyttää” perunat yhteen.

Vettä 1,5dl

Uuni 200°C ja 45min

IMG_2445 IMG_2446 IMG_2447