Hae
Mari Valosaari

Mistä au pairin löytää

Tässä kirjoituksessa annan omat vinkkini siihen mistä au pairia kannatta etsiä.

Usein onkin ihmiset kyselleet mistä haku kannattaa aloittaa.

Au pairin voi hankkia välitystoimiston kautta joita on esimerkiksi Nordic Nannies, mutta tästä minulla ei ole valitettavasti mitään enempää infoa annettavana sillä en itse ole käyttänyt välitystoimistoa.

Minä löysin ensimmäisen au pairimme sivuston www.aupairworld.com kautta

Toinen paikka, ehkä meille suomalaisille kiva paikka on www.connectaupair.world täällä on tekstit ja infot suomenkielellä ja profiilin pääsee täyttämään todella tarkasti heidän ehdotettujen kysymysten avulla. Toki tekstit kannattaa edelleen kirjoittaa englanniksi jotta hoitaja ehdokas ne ymmärtää, mutta jotenkin se oli kiva kun kysyttiin suomeksi ja infoa ylipäätään au pair asioista pääsi lukemaan suomeksi.

Sivustoja on muitakin, mutta noita kahta minä olen käyttänyt ja tosiaan jälkimmäinen on ollut käyttäjäystävällisempi.

Molempiin pääsee rekisteröitymään ilmaiseksi, mutta jotta pääsee ehdokkaiden kanssa viestittelemään on maksettava jokin maksu.

Connect au pair tarjoaa kaikille ilmaisen 14 vrk kokeilujakson ja juuri nyt heillä on tarjous maaliskuun loppuun kaikki maksut -50% joten nyt kun ostaa vuosi jäsenyyden sen saa hintaan 69,99€ tai toki sopivan ehdokkaan löytäminen 14 vrk sisälläkin on mahdollista.

Toinen paikka mistä au pairin voi löytää on facebook. Siellä on useita ryhmiä joissa joko au pairit etsii seuraa toisistaan tai perheet au pairia ja toisinpäin.

Näitä ryhmiä joissa minäkin olen kolmessa ja josta toinen au pairimme löytyi on:

Au Pair in Finland

Au pair in scandinavia

Aupair in Finland/Finnland/Suomi

 

Liian moneen paikkaan ei kannata omaa ilmoitustaan jättämään koska siinä tuppaa menemään sekaisin.

Lisäksi suosittelen virallisia sivuja lämpimästi sillä facebookiin jätetyn ilmoituksen jälkeen alkaa viestejä tulemaan aika tavalla ja myös sellaisilta jotka eivät hakemukseesi sovi. Sivustoilla voit määrittää hakukriteerejä esim hakijalla tulee olla ajokortti tms. Fcebookissa voi toki myös rajata, mutta siellä sitä ei juurikaan kunnioiteta ja saat vastailla hakemuksiin jotka ei varmasti päädy maaliin.

Hakemukseen kannattaa kertoa omasta perheestään sen verran montako lasta löytyy ja mitä tehtäviä au pairilta halutaan sekä kertoa vaatimukset esimerkiksi ajokortista, kielitaidosta, siitä ettei ole allerginen jos teillä on eläimiä yms Oma kotikunta täytyy myös tulla esille ilmoituksessa. On myös hyvä kertoa positiivisia asioita perheestäsi tai asuinalueestasi jotta mahdollisimman moni ehdokas kiinnostuu ilmoituksestasi. Kuva tuo myös mukavan lisän hakemukseen. Mulla on tullut pientä haastetta löytää oikea tyttö kun haluaisin yhtenä kriteerinä sen että hän olisi myös heppatyttö. Vaikka hänen työnsä täällä onkin lastenhoito niin välillä hän voisi auttaa myös heppojen parissa ja olisipa sitten tytölle harrastus omassa pihassa

Tsemppiä au pairin etsintään!

-Mari-

 

 

2 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Mä niinn tulisin teille aupairiksi. 😀 varmaan jokaisen heppatytön unelma aupairpaikka olisi teillä!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Niin mäkin uskoisin että olis. Nyt vaan heppatyttö au pairit tuntuu olevan kiven alla.. Ite olisin ollut ihan liekeissä jos oma au pair kokemukseni olis ollut kodissa jossa ois ollut myös hevosia =)

   Ehkä mä Milla otan sut jos en muita löydä =)

   Tällä hetkellä just tilanne on tosiaan hallinnassa, mutta ei älyttömän pitkäaikaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.