Hae
Mari Valosaari

Moi fitness vosut!

image

Mitäs Vosuille kuuluu? Onko kesä menny hyvin? Ootteko salilla käyny? Tai pyöriny bikineissä? Onko tullu syötyä kanaa? Vosu, aika imarteleva nimitys eikö totta?

Ootko sä sellainen? Vosu? Fitness vosu?

Kuulin radiosta mainoksen jossa naapurin maalaiskana ”maistuu veneilijä veikosta fitness vosuun” Tuli hieman alentava fiilis. Okei, vosu urbaanin sanakirjan mukaan:

1) Nuorta naista tai tyttöä tarkoittava ilmaisu. Nykyisin sanaa käytetään enemmänkin myönteisessä tai humoristisessa merkityksessä. Sisältää silti hieman vinoon katsovan vireen

2) Jo 50 luvulla käytössä ollut halventava nimitys, jolla tarkoitettiin irtosuhteessa elävää, hieman huonomaineista , helposti miesten mukaan lähtevää tyttöä.

Eli siis nykyään ilmeisesti enemmän ok sana käyttää, mutta kyllä minä olen ainakin sen verran vanhanaikainen että en tykännyt tuosta mainoksesta. Tuli fiilis että ketä te olette minua vosuksi haukkumaan?!? Kuitenkin kun fitness tyypiksi itseni miellän. Ja kanakin maistuu.

Noilla naapurin maalaiskana tuotteilla kyllä tuntuu olevan arvot kohdillaan ekologisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kannalta, mutta mainostuksessa ei ihmisiä arvosteta.. Jokainen toki tyylillään =) Mutta täytyy sanoo että jos joskus ostoskoriin on eksymässä kyseisiä tuotteita niin tuntuu kuin siinä lukisi ”syöppäs vosu tätä”.

Ehkä kuitenkin päivät rullaa eteenpäin tämänkin mainoksen kanssa..

Ja siitä päästäänkin siihen että päiväni tosiaan rullaa eteenpäin eikä maa ole mua niellyt vaikka täällä ei olla kuultu minusta mitään. Melkein 2kk kulunu ilman päivityksiä, anteeksi siitä. On ollut hieman kiireistä. Kun blogikirjoitukset loppuivat olin ensimmäisenä viikon ratsastusleirillä joka oli niin ihana ja intensiivinen ettei siellä malttanut kirjoitella. Sitten olenkin ollut kiinni Bunda-hommissa sekä kirjan parissa. Eilen mun kirja ”Fitness elämäntavaksi” lähti taittoon joten se on omalta osaltani tsekkailuja vaille valmis.

Anteeksi myös kevyesti kuntoon porukka! Jäi hieman kesken se projekti, mutta onneksi olette olleet fiksuja ja tehneet niitä treenejä uudelleen ja uudelleen ja myös hoksanneet tehdä niistä haastavampia toistoja lisäämällä, ainakin palautteen perusteella näin on käynyt, hyvä te!

Nyt on siis taas, ainakin ehkä, enemmän aikaa ja jospa tänne taas tulee kirjoiteltua.

Terveisiä tienpäältä, ollaan juuri matkalla perhelomalle Tahkolle.

image-Mari-

0 kommenttia

 1. Kirppu kirjoitti:

  Mulla pisti korvaan ihan sama. Vosu on aivan kamala sana, ja omasta mielestäni ehdottomasti negatiivinen! En ikinä käyttäisi sitä missään yhteydessä – en puheessa saati sitten kirjoitetussa tekstissä. Tuskin edes käyttäisin sitä kuvaamaan jotain ihan kamalaa muijaa tms. Sitä paitsi ko. mainoksessa huomio keskittyy ihan väärään asiaan, sillä en edes muista, mikä tuote/firma on kyseessä (mutta se menee kyllä pannaan!). 🙂

  P.S. Vähän tsemppiä yhdyssanojen kanssa (esim. veneilijäveikko tai veneilijä-Veikko).. tosi raskasta lukea muuten.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Kirppu,

   Pahoittelen virheitä tekstissä! Ne eivät ole vahvin lajini. Jos alkaisin liikaa stressaamaan ja panostamaan niihin jäisi kirjoitus kyllä kokonaan. Koita kestää!

 2. Tuija kirjoitti:

  Enpä itsekään pidä tuosta ”vosu” sanasta. Varsinkaan kyseisessä asiayhteydessä.

 3. Kusti kirjoitti:

  Teetkö PT hommia?

 4. Naapurin Maalaiskana kirjoitti:

  Moi Mari!

  Kommentoit postauksessasi radiomainostamme täysin aiheellisesti. Tiimimme pyrki sanavalinnoilla leikkimieliseen sävyyn, eikä ikävä kyllä osannut lainkaan huomioida vosu-termin negatiivisia merkityksiä. Ketään (ja ihan viimeisenä teitä fitness-ammattilaisia) loukkaava sävy ei tietenkään ollut tarkoituksemme! Mokasimme ja olemme siitä vilpittömästi pahoillamme. Mainos tullaan vetämään pois radiosta pikimmiten.

  Kesäterkuin, Maalaiskana-tiimi

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Maalaiskanalaiset!

   Kiitos kun otitte yhteyttä ja olitte pahoillanne!
   Ei se kuitenkaan niin paljoa loukannut (ainakaan minua) että sitä pois pitäisi vetää. Mutta joo ehkä jokin toinen sana fitness-VOSUJEN kohtaan olisi ihan jees jos meinaatte mainosta fiksata =)
   Esim: Fitness-tyypeille, Fitness-kissoille, Fitness-mimmeille

   Niinkuin sanoin, uskon että tuotteenne on kuitenkin tosi hyvä!

 5. Hansu kirjoitti:

  Heippa Mari! Voisitko kirjoittaa jutun raskaana olemisesta ja treenaamisesta. Kisaaminen tavoitteissa ja vauva tulossa. Säännöllistä salia kuitenki tehty muutama vuosi. Miten itse treenasit raskaana? Jne 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Tämä olis kyllä hyvä aihe.. Koitan löytää ajan tähän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.