Hae
Mari Valosaari

Kuinka selvitä pitkästä lennosta lapsen kanssa

Lataa itsesi varahermoilla ja varahermojen vara-akulla!

Siinäpä se! Matkalla ei kannata hermostua vaikka lapsi tekisi mitä. On todella turhauttavaa istua koneessa 11 tuntia yksin tai kaverin kanssa niin voimme vain kuvitella kuinka tylsää se on pienelle lapselle joka on tottunut touhuamaan päivät pitkät. Joten tekemistä ja ymmärrystä mukaan.

Milalle mä otin mukaan

-ipadin

-muutamia kyniä

-paperivihkon

-pari matkakokoista kirjaa

iPadille mä olin ladannut parin lempielokuvan lisäksi pelejä lapsille, yksi niistä oli palapeli, toinen piirustuspeli, kolmas joulupukin koristelupeli ja yksi muistipeli. Pelit oli Milalle uusia niin ei ollut ainakaan ehtinyt kyllästyä niihin.

Mukana oli myös syötävää

-kuivattuja hedelmiä

-banaania

-välipalapatukka

-jaksamisleipää

-suklaariisikakkuja

Oli hyvä olla vähän snäksejä mukana. Koneessa saa kyllä syötävää mutta kun tuli tylsä hetki voitiin vähän napostella ja taas meni hieman aikaa eteenpäin. Kuivatut hedelmät jäi paluulennolle ja välipalapatukka oli jotain jota en yleensä Milalle anna, se oli gluteeniton suklainen myslipatukka, eikä suklaariisikakkujakaan Mila yleensä syö mutta oli varmaan kiva saada hieman herkumpaa lennolla =)

Tärkein matkalle mukaan lapselle on

-TYYNY

Tyyny oli hyvä koska koneen penkki on kuitenkin lapselle hieman iso ja nukkuma-asento olisi ollut hyvinkin haastava ilman tyynyä.

Ja vieläpä mukaan otettava ei kannata olla ihan kaikista pehmein tyyny, sellainen joka menee ihan lyttyyn, vaan kohtuu muhkea mutta kuitenkin sellainen että sen saa helposti esim narulla repun ulkopuolelle kiinni. Mun viritys vilahtaa (tosin aika huonosti) videon toiseksi viimeisessä kuvassa kuvan vasemmassa yläreunassa. Ja tämä koska reputhan on tietenkin täynnä kun mukana on myös

-vaihtovaatteet

-vaippoja

-villasukat

-kuulokkeet

-äidin tavarat

Kuvailin hieman meidän matkaa myös videon merkeissä. Perillä olin ilmeisesti jo niin väsynyt että en tajunnut kuvata videota, mutta pari kuvaa sentään. Pakko muuten mainita vielä että Brasilian päässä oli hienoa kun järkyttävän pitkän passintarkastusjonon päästä nainen tuli kysymään olenko raskaana ja koska olin pääsimme Milan kanssa sivukautta todella nopeasti tuon läpi. Laukkuja sai kyllä odottaa sitäkin pidempään.. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Suosisin kuitenkin mieluummin lapsen kanssa yölentoja ja onneksi sellainen on luvassa paluumatkalle.

Tässä video

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.