Hae
Mari Valosaari

Äiti ei voi rentoutua!?!

Niin, mikä olisikaan ihanampaa kuin hetki ilman lasta, kiva hoito jossain tai illallinen ystävien kanssa tai vaikka kunnon salitreeni.. Lapsi on jollakin hoidossa niin äiti saa olla ihan rauhassa..

Mutta eihän se ihan näin mene. Minun tytär on nyt 5,5 kk ja olen toki viettänyt hetkiä ilman häntä ja esimerkiksi tänään minulla oli varattuna aika 1,5h Thaimaalaiseen jalkahierontaan. Ihana lapsenvahti Diana tuli meille ja sanoin hänelle että jos jotain tulee niin soita Jontelle, minä aijon laittaa puhelimen äänettömälle ja rentoutua täysin. Tietenkin jätin vielä siskoni numeron ja sanoin että jos iso iso hätä tulee niin toki soitat ambulanssin jne jne.. HALOOO MARI kyllä Diana varmasti tuollaisen asian tajuaa.. Ja joo Mari tämän fiksummin ajatteleekin mutta Milan äiti on niin höperö lapsestaan että neuvoo itsestään selviä asioita vaikka hoitaja olisi kuinka luotettava.. heh taisinpa oikein osoittaa että vessassa on lavuaari pesuja varten (huh nyt oikein hävettää) Diana oli siis meillä kotona ekaa kertaa mutta on hoitanut Milaa esimerkiksi Milagrossa kun olen siellä ollut hoidossa ja hän on sattunut olemaan myös paikanpäällä..

No kovasti siis uhkasin pitää puhelimen äänettömällä mutta auta armias kun hoitolan aulaan pääsin niin tietenkin peruinkin päätöksen ja laitoin Dianalle viestin että jätän sittenkin puhelimeen äänet päälle ja minulle voi soittaaa jos jotain tulee. Eli en siis osannut ottaa 1,5h taukoa äitiydestä… Veikkaan kyllä että tämä on monelle tuttua!?!

Muina kertoina kun olen ollut yksin esim kynsihuollossa niin yhtäkkiä tulee melkein hätä ”missä se lapsi on” kunnes hoksaan että ainiin juu siellähän se on isän kans kotona tms..

Onneksi kuitenkin myös rentouduin, hoito oli aivan ihana ja nukahdinkin muutaman kerran sen aikana.. Mutta kyllä yhdessä vaiheessa aloin epäilemään että jätinköhän sittenkään puhelinta äänettömälle kun mitään ei kuulu. Onneksi juuri siinä vaiheessa joku lähetti viestin ja puhelin piippasi niin ei tarvinut sitä alkaa kaivelemaan vaan sain mielenrauhan että kyllä puhelimessa on äänet päällä ja jos hätä tulee niin Diana pystyy soittamaan. Äiti todellakin on aina äiti ja kun sanotaan että äidit nukkuu koiran unta niin se todellakin pitää paikkansa 24/7 kokoajan on alert tila päällä josko pieni vaikka äitiä kaipaisikin.

100% rentoutumista ei siis meille äideille taideta sallia, mutta onneksi 95 prosenttinenkin on ihan jees. Nautin oikeasti hoidosta ja kyllä voisin sanoa että myös rentouduin vaikka ajatukset pienokaisen luona olivatkin..

Kiitos Dianalle Tirrin hoidosta =)

Äidin rakas

Äidin rakas