Hae
Mari Valosaari

Tulispa vauva – mutta ei just nyt

Raskausviikot on nyt sillä mallilla että vauva saisi tulla koska vaan, mutta pliis ei just nyt!

mari valosaari raskaana

Viime viikolla olin täynnä energiaa, oli niin super hyvä ja reipas fiilis kun tiesi ettei tarvi ottaa enää varovasti vaan vauvan on turvallista syntyä. Haravoin pihaa, siivosin tallia, siivosin karsinoita myös niinä päivinä kun ratsastajat kävivät jolloin he normaalisti on nyt tehny siivouksen. Kävin kävelylenkeillä. Ja viikonloppuna kun meillä oli ystäväni perheineen kylässä touhuttiin tosi paljon ulkona ja tehtiin kaikkea kivaa. Myös kun ystäväni ratsasti isolla hepalla niin minä tulin mukaan maastoon taluttamaan pikkuponia. Tosin siis vain käveltiin ja tiellä ettei nyt sentään mitään juoksemista metsikössä =)

 

Maanantaina kuitenkin heräsin aamulla kipeänä =( flunssa iski pahemman kerran. Ja juurikin tästä syystä nyt ei jaksais lähteä synnyttämään. Synnytys kun on todella fyysinen suoritus. Siksi muuten mua harmittaa kans etten oo treenannu kunnolla tämän raskauden aikana. Synnytyksestä tulee varmasti rankempi kuin edellisestä. Tai ainakin siitä palautumisesta.

Mutta siis voisin vaan kuvitella miltä tuntuisi synnyttää kun nenä on aivan tukossa ja yskittää ja muutenkin on heikko olo.

 

Oon kuullu tässä nyt ystäviltä muutaman synnytystarinan kun ovat olleet kipeitä eikä kyllä houkuta kokea samaa. Mutta eipä sillekään mitään mahda jos näin käy. Olis kyllä siinäkin mielessä kauheeta mennä kipeenä synnyttämään koska sitten veisin flunssa pöpöä synnytysosastolle. Vaikka kyllähän siellä voidaan olla sen verran varovaisia ettei se tarttuisi mutta kuitenkin harmittais tuokin.

 

Harmittavaa tässä flunssassa on myös se että missasia kahden ystävän avajaistilaisuudet. Eilen avattiin Astan Lavli living room Galleria esplanadin toiseen kerrokseen. Se on paikka jossa virkistyä, siellä myydään naisten urheiluvaatteita ja siellä on erilaisia ohjattuja tunteja. Jos kiinnostuit niin käy tutustumassa tästä.

Toinen tilaisuus ois ollut tänään illalla, nimittäin Noora Hautakankaan kirpputori/kahvila/pop up kaupan avajaiset. Paikka on nimeltään Relove ja se avaa virallisesti ovensa huomenna torstaina Töölössä Sandelsinkatu 6:ssa. Reloveen voit tutustua tästä.

Anteeksi ystävät etten päässyt paikalle <3

 

Minä täällä yritän niistää nenää ja lääkitä itseäni mm näillä luonnontuotteilla jotka Sarita on neuvonut flunssan hoitoon. www.elinvoimaa.fi

flunssanhoito

 

Tänään oli myös tarkoitus että Jamppa tulee laittamaan akupunktio neulat uudestaan edistämää synnytyksen käynnistymistä, mutta peruin sen koska en millään jaksaisi synnyttää juuri nyt. Viimeksi nimittäin kun odotin Milaa niin tehtiin Jampan kans akua ensin kerran ja sitten toisen kerran ja sen toisen kerran  Jospa tämä pian menisi ohi ja sitten vauva saisi tulla.

 

Parempaa terveyttä kaikille teille <3

-Mari-

0 kommenttia

 1. Miia kirjoitti:

  Moi mari.
  Mulla on täällä rv 38+3 eli vähiin käy. Mun piti lopettaa salilla käyminen jo 2 kk ennen laskettua aikaa, enkä oikein ole pystynyt edes lenkillä käymään, saman koin esikoisen Kanssa. Harmittaa kun on liikkuminen jäänyt. Nyt olen käynyt lenkillä,jos se edesauttaa synnytyksen käynnistymistä. Maanantaina kävin ultrassa ja kaikki hyvin, painoarvioinki antoivat,pieni prinsessa painaa nyt n.3,4kg, että hirvittää jos menee yliajalle,kuinka isoksi hän vielä kasvaa.
  Oliko sinulla siitä akupunktiosta apua? Mietin täällä että pitäisikö kokeilla jos siitä olisi apua 🙂
  Tsemppiä loppukoitokseen! Ja pikaista paranemista sinne! 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Se on kyllä kurjaa kun joutuu lepäilemään. Mutta minkäs teet =)

   Mitään varmaa en tietenkään voi sanoa akupunktiosta. Minä osittain uskon että sillä oli merkitystä, mutta toisaalta taas ajattelen että saattoihan se olla sattumaakin että viimeksi synnytys käynnistyi juuri seuraavana yönä kun toisen kerran oli neulat olleet. Tosi vaikee sanoo, mutta ei siitä nyt ainakaan haittaa ole =)

 2. Teea kirjoitti:

  Täällä myös kauhee flunssa iskeny päälle ja Rv39+0. Toivotaan että menee ohi niin saisi täysissä voimissa synnyttää!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   ollaan sit just samalla päivällä, mulla kans tänään 39+0 =) tsemppiiiiii

 3. Ida kirjoitti:

  Keho on siitä jännä raskausaikana, että se yleensä siirtää synnytystä kun äiti on kipeänä. Ja hyvät vasta-aineet on jos nyt päättääkin syntyä 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mä oon kuullu kans että jos äiti on flunssassa kun imettää niin maidon kautta menis vauvalle enemmän ”vastustuskykyä” ja varmaan pätee jollain muotoa synnytykseenkin. Ja en nyt tiedä onko tämä täyttä totta, mutta jotenkin voisin kyllä siihen uskoa.

 4. minttu kirjoitti:

  Tsemppiä ja paranemista!!

 5. Anna kirjoitti:

  Synnytin eilen pienen tytön influenssassa. Synnytyksen aikana en edes muistanut olevani kipeä, vasta jälkeenpäin alkoi taas yskittää ja kurkku kipeytyi. En päässyt vierihoito-osastolle, vaan minut vietiin vauvan kanssa infektio-osastolle omaan huoneeseen. Toisaalta kiva levätä rauhassa, ruuatkin tuodaan nenän eteen. Toisaalta taas täällä hoitajat ei tiedä mitään vauvan hoidosta, joten omin neuvoin on tultava toimeen. Onneksi ei ole ensimmäinen tämä lapsi. Kätilö käy pari kertaa päivässä katsomassa meitä suojavarusteissa. Kyllä tämä näinkin menee. 🙂 Tsemppiä kovasti synnytykseen!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Oi onneksi olkoon <3 . Ja kyllä, sinänsä hyvä juttu niin saatte olla rauhassa. Kiitos ja tsemppiä myös sinne että paranet mahdollisimman pian.

 6. Iida kirjoitti:

  Tsemppiä synnytykseen❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *