Hae
Mari Valosaari

Perhe paketissa

kuvat: reunoilla Petri Mast keskellä Mike Sirén

Vaikkakin se on vaan käytännössä potretissa, minä näen asian nyt myös sellaisena että paketti on valmis.

Eli lapsiluku on tässä.

Pari ystävää on sanonut että kyllähän tuohon seinälle mahtuisi vielä yksi rivi kuvia, mutta minä olen sitä mieltä että sitten se tulisi liian täyteen =)

Tavallaan ajatus kolmannesta lapsesta olisi ihana, mutta kun asiaa alkaa ajattelemaan tarkemmin voittaa kahden lapsen tilanne sen. Älkääkä käsittäkö väärin en missään nimessä tuomitse perheitä joilla on lapsia kolme tai enemmän. Päinvastoin, nostan hattua ja arvostan heitä. Itse en usko löytäväni itsestäni energiaa enää kolmanteen vauvaan. Ja huom! Nimenomaan VAUVAAN. Mulle olis ok olla raskaana, olis ok synnyttää mutta sitten se lapsi saisikin olla heti jo 3 vuotias =)

Vaikka vauvat ja pikku taaperot on maailman ihanimpia otuksia ja rakastan sitä aikaa myös yli kaiken on se myöskin erittäin raskasta aikaa. Valvottuja öitä ja vahdissa olemista 24/7. Minusta ei enää siihen ole. Sairastelu omalta osaltaan varmasti vaikuttaa tähän tunteeseen. Silti haluan nyt keskittyä näiden olemassa olevien kasvattamiseen sekä töiden tekoon (Paitsi sitten jos joskus käy vahinko tai iltatähti suunnitellaan niin tietty sit ajattelen toisin hahaha).

Nyt fiilis on ainakin se että en jaksaisi enempää, enkä kyllä kaipaakaan. Nämä kaksi ihanaa lasta täyttää meidän arjen juuri sopivasti. Kun sain nämä taulut seinälle tunne vielä vahvistui. Meidän perhe on tässä <3

Taulujen kuvat ovat ottaneet:

reunimmaiset Petri Mast ja keskellä olevat Mike Sirén

-Mari-

11 kommenttia

 1. Anne Lehtinen kirjoitti:

  Hienoa, että sait juuri sen kokoisen perheen kuin toivoitkin!

 2. Ulla/Unelmien elämistä kirjoitti:

  Ihanat taulut♡♡

 3. Saara kirjoitti:

  Hih, ihan samanlaiset ajatukset täällä (tyttö 5v. ja poika 1,5v.). Tosin sillä erotuksella että tuo päätös max. kahdesta lapsesta tehtiin jo ennen ensimmäistä 😀 Enkä kyllä haluaisi olla enää raskaanakaan tai synnyttää 🙂 Kaks on just hyvä ja vajaa neljän vuoden ikäerolla oikeinkin optimaalinen. On todella vapauttava ajatus ettei enää ikinä raskautta, vauvavuotta, imetystä ja kaikkea muuta ikävää mitä siihen liittyy. En vain ole mieltänyt itseäni koskaan vauvaihmiseksi.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mä taas olen kyllä tosi ”vauvaihminen” RAKASTAN pikku vauvoja. MUTTA! se iso mutta tulee kun se tosiaan on oma ja siinä 24/7 niin enään en vain jaksaisi sitä. Hyvin on mennyt nämä kaksi, mutta (taas se mutta) tämä riittää =)

 4. Heidi Rautapalo kirjoitti:

  Lähes täysin samat ajatukset. Kaksi lasta ja nämä riittää. Biologisia lapsia ei meille enää tule. Sijaislapset ovat tulevaisuudessa tervetulleita. Voisin kyllä synnyttää, mutta raskaana en halua olla enää ikinä. Enkö yhtään vauvaa jaksa. Voin sen ihan surutta myöntää, mutta vapaa-aika on ihan kamalaa. Luojan kiitos kuopus jo 6kk ja alkaa pahin olla takana.

  • Heidi Rautapalo kirjoitti:

   Apua näitä autocorrect mokia!!! Siis enkö eli enkä. Ja vapaa-aika eli vauva-aika

   • Mari Valosaari kirjoitti:

    hahah, kieltämättä lauseen kokonaisuus muuttui aika radikaalisti.
    Mutta pointti selvillä! Mä voisin kans joskus ottaa sijaislapsen joka siis olisi esim sen vähintään 3 vuotta. Ehkä joskus myöhemmin jopa nuoremmankin, mutta juuri nyt tunne on tämä.

 5. Moona kirjoitti:

  Kauniit taulut! Oma vahva tunne, nämä 2 lasta on juuri sopivasti -tässä on perheeni. Se on myös hyvin helpottava! Meillä 3 lasta reiluun 4v sisään. Selkeästi tuntui 3 jälkeen, että perheemme on tässä. Raskaana olo oli ihanaa ja helppoa, samoin vauvavuoden loppupuoli ja 1v sitten se elämä vasta alkaa. Taaperot on niin ihania. Yhtään vauva-ajan valvomista, väsymystä, säätämistä en enää jaksaisi.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   onnea lapsista. Tuo on just se että jokaiselle meille on se oma määrä mikä halutaan/jaksetaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.